Voorkomen is beter dan genezen

Kabelset montage is specialisten werk. Wanneer tijdens de montage de instructies in de handleiding exact opgevolgd worden, is de kans op montage fouten klein. Toch gebeurt het dat coderingen mislukken als gevolg van montage fouten. Graag geven wij een aantal tips om dergelijke montage fouten te voorkomen. 

Tips & tricks

 • Controleer of de kabelset geschikt is voor het voertuig.
  Tip: Gebruik de online catalogi van de verschillende kabelset leveranciers:
  - Bosal 
  - ECS Electronics 
  - Erich Jaeger 
  - GDW e-Sets 
  - Jaeger Automotive
  - Westfalia Automotive  
 • Lees de montage handleiding zorgvuldig door. Vaak wordt een handleiding voor meerdere modellen gebruikt. Volg de instructies in de handleiding op. Onjuist aansluiten of aansluitingen op andere locaties in het voertuig kunnen vervelende storingen in het voertuig tot gevolg hebben.
 • Werk georganiseerd. Een opgeruimde werkplek geeft overzicht en voorkomt de kans op fouten.
 • Gebruik de diagnose functie van de controle LED's op de trekhaak module. In de onderstaande afbeelding een voorbeeld van deze functionaliteit.
 Bron: Inbouwhandleiding 738544 Brink Citroen C4 Cactus

Bron: Inbouwhandleiding 738544 Brink Citroen C4 Cactus

 • Na montage van de kabelset werkt in de meeste gevallen de trekhaakverlichting direct. Bij sommige merken en modellen is codering noodzakelijk om de verlichtingsfuncties te activeren. Dit staat duidelijk aangegeven in de montage handleiding. 
 • Sluit de Jifeline interface aan om de noodzakelijke coderingen uit te kunnen voeren. Volg altijd de instructies in de Jifeline app op. 

Contact

Heeft u vragen over het coderen van trekhaak kabelsets? Onze specialisten staan u graag te woord. U kunt ons bereiken via T 085-4863727. Natuurlijk kunt u ons ook een email sturen via de website. 

NL
DE
EN
FR