Jifeline is diagnose op afstand 

Jifeline ondersteunde een autobedrijf bij het paren van een motormanagement computer met de wegrijblokkering van een Opel Corsa-D met Z12XEP motor. Het autobedrijf had de motorcomputer vervangen vanwege een groot aantal foutcodes met betrekking tot een defect in de verwarming van de lambdasondes. Hoe gaat dat nou in zijn werk zo'n Jifeline diagnose op afstand?

Het autobedrijf sluit de oranje Jifeline interface aan op de OBD stekker in de auto. Vervolgens wordt op het Android apparaat via de Jifeline app een ticket aangemaakt. Zodra het ticket bij Jifeline binnenkomt wordt het afgehandeld door één van de technisch specialisten. In het geval van de Opel Corsa-D verzorgden wij de benodigde gegevens zoals bijvoorbeeld de security code van de auto. Het donor motorstuurapparaat werd gekoppeld met de startblokkering en de motor kon weer gestart worden. Echter bleven de reeds eerder genoemde foutcodes aanwezig. Het verband tussen de foutcodes viel onze technisch specialist direct op.

Ze hadden allemaal een en dezelfde gemeenschappelijke voeding. Het autobedrijf werd geadviseerd om deze gemeenschappelijke voeding goed te controleren. Met succes werd een probleem in de zekeringenkast gevonden en verholpen. De donor motorcomputer werd weer uitgebouwd om de originele module weer te koppelen met de startblokkering. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Jifeline diagnose op afstand? Neem gerust contact met ons op via T 085-4863727. U kunt ons ook een email sturen via de website

NL
DE
EN
FR